Ne dorim conexiuni pe bune și să ajungem la oameni ca noi. E din ce în ce mai greu să avem legături de valoare și mutarea în online excită niște sentimente greu de transmis.
Nu tot ce ni se întâmplă conduce la superficialitate. Pune-ți sufletul la bătaie și întreabă-te de unde-ți vine nevoia de conectare și cum percepi relațiile interpersonale. Totul se învârte în jurul relațiilor interpersonale conform lui Adler. Cum ne depărtăm de nevoia noastră învățată de a fi mai față de ceilalți? Cum ne ajustăm nevoia de recunoaștere și să punem mai mult accent pe legături oneste? Prin discuții deschise, amabile, cu grijă la noi și la ceilalți.
Propun câteva întrebări drăguțe de pus care să te apropie de oameni dragi și să reiei legături pierdute.
Cum ești? (pe bune)
Primim de multe ori întrebarea ‘Ce faci?’ fără să se aștepte un răspuns pe bune cu substrat. Cum răspunzi? Bine. Schimbă întrebarea ca să-ți iei informații esențiale despre acea persoană, plus pentru o legătură cu valoare.
Ce ai face dacă ai știi nu vei da greș?
Dă context și vezi cum anume gândește acea persoană. Ajută să-și descopere fricile și explorează împreună cu ea / el.
Când ai dat greș ultima oară?
Nu ieși din zona de confort și nu construiești dacă nu mai dai și cu capul. Dând greș îți spune dacă ai mai riscat, ai mai încercat să faci lucrurile altfel.
Cum te-ai comporta dacă ai fii cel mai bun din domeniul tău?
Ei bine, ego-ul este plin de tâlc. Și prinde bine să îți zdruncine cineva credințele din când în când. Plus, să-ți dai seama că e de datoria ta să contribui și că ăsta este rolul nostru în comunitatea din care facem parte. Și până la urmă ce înseamnă cel mai bun?
Ai găsit rolul perfect sau îl creezi?
Mulți dintre noi nu își găsesc din prima rolul și calea. Explorează și testează tot ce se poate. Ajută persoanele drage să își pună întrebările potrivite și când e cazul, oferă suport acelor persoane să-și creeze rolul. Încurajează procesul, poate fi consumator de resurse și energie.
Dacă ar exista o soluția la problemele tale, cum ar arăta?
Să zicem că prietenul tău are probleme cu anxietatea. Pune-l să-și găsească soluții. Creativitatea este de fapt unealtă potrivită să găsești soluții potrivite la probleme diverse.
De ce meriți să știi?
Ce nu știi nu te rănește? Poate. Dar este musai să fii blând cu tine și cu ceilalți. De cele mai multe ori, claritatea este mai bună față de orice minciună sau omisiune.
Când a fost ultima dată când ai făcut ceva pentru prima oară?
Se știe că a explora lucruri noi, a învăța ceva nou ajută să te relaxezi, să faci pas la din ce faci zilnic. E un respiro pentru minte. Ajută o persoană dragă. Pune o întrebare și poate data viitoare pune-ți o întâlnire de a explora o nouă activitate cu acea persoană. Ce poate ieși mai bine de atât?
Cum anume te comporți cu oamenii care nu pot face nimic pentru tine?
Pune întrebarea. Sădește sămânța asta și încearcă și tu la rândul tău să tratezi persoanele din jurul tău, așa cum ți-ai dori ca ceilalți să se comporte cu tine. Fii blând cu tine și cu cei din jurul t
Ce anume sau cine te binedispune?
Întreabă-te pe tine și pe cei dragi. Ce îți place să faci? Ce-ți face inima să bată cu pasiune? Cine îți aduce acel zâmbet blând pe față? Înconjoară-te de acele persoane și creșteți împreună.
Sunt momente în care e musai să explorezi relațiile pe care le ai. Cum să aduci valoare în conexiuni și să fii uman până la urmă. Pune întrebări cu sens pentru tine și pentru cei dragi. Atinge acele puncte critice, adu claritate și contribuie. Ai numai de câștigat.