Skip to content
bullet-journal-apr21

Un an de gege.ro

Primul post a fost pe 1 aprilie 2020 și nu a fost o glumă. gege.ro a început să fie proiectul meu personal în care scriu pentru mine, ce am învățat, ce explorez și cum văd anumite lucruri. 

Care a fost primul start?

Visam prin 2016 că aș vrea să am un locșor unde să pun lucruri despre mine – mă gândeam că e momentul să îmi conturez amprenta digitală și să explorez. Am luat domeniu – giorgianav.ro, și acolo a rămas. Pentru câteva luni, am pus o pagină simplă care directa către profilele de social media. Nu a fost timp pentru ea, îmi spuneam. De fapt, aveam alte priorități, alte lucruri de construit. 

Declicul l-am făcut în martie anul trecut când am realizat că îmi doresc să mă joc și în alte moduri, mai precis cuvinte puse bine. Intrasem într-o pauză mentală și mi-am setat acest obiectiv să mă centrez pe mine, să citesc mai mult și o dată cu asta, am vrut să resuscitez giorgianav.ro. Povesteam despre asta cu prietenul meu și deodată am văzut că s-a luminat: “Știu. De ce nu faci gege.ro?”

Gege m-am prezentat de o viață aproape și mă surprind că nu tresar cu aceeași energie la “Giorgiana” (uneori, chiar deloc). Nici nu aduc în discuție, că nu mă identific cu “dna profesoară (Vlăsceanu)”. Gege scoate din mine toată zona ludică, plină de zvâc și nu cred că o să fie vreun moment când o să se stingă. Mi-am dat seama că vreau domeniul și l-am luat. gege.ro era al meu și din domeniu secundar, a devenit principal.

Cum de fapt a început

Pe cât de mult țin și iubesc planificarea, m-am aruncat cu capul înainte. Și ca să fie un start demn de sărbătorire, am zis de la 1 începe nebunia. Nu-ți imagina, creionasem un proces și mi-am setat câteva ținte care nu au fost fixe, dar am început. Primul pas mai greu este să începi, corect?

De la persoana care e pe ideea de let it flow, am ajuns să caut și să validez rutine bune de implementat pentru eficiență. Și disciplina nu o am, știu asta și la asta lucrez. Am trecut prin câteva setări și pentru gege, dar încă ajustez. Am început cu gândul că o să postez săptămânal și mi-a ieșit o perioadă. Apoi au urmat luni mai încărcate, când două săptămâni era fereastra pe care o doream și au fost și luni de pauză. Am acceptat că disciplina mea nu este una bună și sunt aici pentru cizelare.

În anul acesta am primit întrebări despre ce anume este și o să fie gege.ro. Nu am un răspuns clar nici acum. Nu am avut în minte să existe posturi tehnice, dar nu zic că nu ar merge. Până acum am avut în minte zona aceasta de provocări umane, lucruri ce m-au pasionat și să încerc să pun într-o formă gânduri despre diverse subiecte care-mi ajung în mână. Descopăr în fiecare zi lucruri, și asta a fost calea mea de a da mai departe. 

1 an gege.ro în cifre

Imagine preluată de aici
  • 23 de articole în 6 categorii tematice
  • 5 pagini de prezentare
  • 3.5K utilizatori (30% returning users)
  • 53.9% dintre utilizatori sunt femei, iar 46.1% bărbați
  • Categoria de vârstă predominantă este 25-34 ani.
  • 5.3K sesiuni
  • 8.5K vizualizări ale paginilor

Știi ce se spune: atât s-a putut. Dar sunt recunoscătoare pentru fiecare persoană care a dat un click și m-a lăsat să îi spun câte ceva, care m-a citit (ascultat). 

La final 

Poate nu am ajuns eu fizic pe toate continentele, dar gege.ro a ajuns pe toate continentele ?

Ps. Uităm de multe ori să sărbătorim victoriile mici pe care le avem. Te provoc să sărbătorești săptămâna asta o activitate / acțiune / lucru pe care îl faci al naibii de bine. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *