Skip to content

20 de întrebări numai bune de explorat

Este despre mine pentru că este important să ajung să fiu mai așezată față de ieri, să învăț din ce mi s-a întâmplat ca mâine să pot cu adevărat fiu mai aproape de misiunea mea. Da, de acea misiune de a contribui cu impact. Am nevoia asta și știu că multe din lucrurile pe care le fac se duc acolo, la întrebarea: “Ce impact generez?”.

Și inevitabil, mă gândesc de ce nu ajungem să ne putem întrebări, să ne dăm seama la un moment dat că nu ne prioritizăm, că nu investim timp în noi. Nu este despre principii, despre credințele limitative pe care le avem, de care nu ne dăm seama că sunt acolo. Este despre nevoile noastre personale, pe care nu le băgăm în seamă. Este despre ce vrem să proiectăm, și mai puțin despre ce suntem, cum putem să creștem în locul în care suntem.

În discuțiile de zi cu cu zi, apare din ce în ce mai mult această idee de stagnare, de așa am învățat și așa merge bine. De ce să schimbăm ceva dacă funcționează? Tocmai, merge, dar ar putea merge mai bine.

Journaling

În funcție de modul în care procesăm informația, avem nevoia a fi mai aproape de noi. Să încercăm să îndepărtăm zgomotul de fundal sau acel Gică contra din noi și să vedem ce simțim. Unul dintre modurile bune de a procesa informațiile, sentimentele și de a face un soi de “brain dump” este scrisul. A face journaling este mai sexy, dar se reduce a scrie și scrie. Să scoți din cămara minții tot ce ai înmagazinat, să lași puțin mai moale cu raționalul și să vezi și ce mai este în zona emoțională.

Beneficiile scrisului sunt cercetate și acesta ajută să treci peste perioade aglomerate și ajută să te exprimi și expui. Este recunoscut ca instrument bun pentru gestionarea sănătății mentale. Ai probleme cu anxietatea sau vrei să reduci nivelul de stres? Te poate ajuta scrisul.

Instrumentul ăsta îți dă posibilitatea să externalizezi tot ce ai în minte. Haosul ăsta al tău poate fi spart, identificat probleme, frici, alte îngrijorări pe care le ai și să poți să le prioritizezi. Puse acolo pe hârtie, te ajută să fii puțin mai obiectiv, mai ancorat în ceea ce faci.

Cu puțină consecvență, pe o perioadă poți vedea cum ai crescut, ce progres ai și să-ți recunoști niște triggere pe care le ai. Un punct zero de a învăța să controlezi mai bine ce se află în controlul tău.

Eu îl văd ca o oportunitate să mă uit puțin la mine și să realizez când tind către pozitivitatea toxică sau când arunc cu gunoi în mine – gânduri negative și comportament negativ. Suntem cei mai mari critici ai noștri și știu că eu am o tendința de a minimiza ceea ce fac, cum fac și atunci, mă folosesc de instrumente. Încă încerc să învăț să mă mai uit la mine și din exterior, să o mai înțeleg pe gege și să o sprijin în fiecare moment.

20 de întrebări aleatoare numai bune de explorat

Începutul poate fi dificil. Te provoc numai să începi.

Poți începe cu o întrebare de mai jos. Despre sens, bunătate, și ce consideri că te apasă.

  1. Când a fost ultima dată când ai luat o decizie curajoasă?
  2. Ce înseamnă bunătatea pentru tine?
  3. Care este un lucru pe care îl tot eviți și de ce?
  4. Cum vrei să fii ținut minte după ce mori?
  5. Imaginează-ți că ești ultima persoană de pe Pământ și că ai posibilitatea de a-ți pune o singură dorință. Ce ți-ai dori?
  6. Care este un lucru pe care ai vrea să-l schimbi la tine? De ce?
  7. Ce te împiedică în prezent să realizezi cea mai bună muncă a ta?
  8. Crezi în conceptul de scop al vieții? De ce, sau de ce nu? Dacă ai un scop în viață, care este acesta?
  9. Crezi în liberul arbitru?
  10. Care este un regret pe care îl ai?
  11. Ce înseamnă pentru tine timp bine petrecut?
  12. Ce înseamnă fericirea pentru tine?
  13. Care este un obicei de care dorești să scapi?
  14. Ai suficientă grijă de tine?
  15. Care este un lucru pentru care ești recunoscător astăzi?
  16. Cum ai putea face față mai bine grijilor tale?
  17. Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat vreodată?
  18. Ce te întristează?
  19. Experimentezi suficient de mult în viața ta?
  20. Ce ai face dacă ai afla că mâine se va sfârși lumea?

Acesta este un exercițiu pentru a prinde momentul pe a scrie texte scurte și mai lungi, în jurnal și să scriu pentru mine și tine, cel care prinde rândurile acestea pe ecran. Ce iese? Rămâne de văzut ?

Resurse
  1. How to Do the Work: Recognize Your Patterns, Heal from Your Past, and Create Your Self, Nicole LePera
  2. 0+ (ZeroPlus) Podcast: Cum să-ți îmbunătățești somnul
  3. The NessLab Newsletter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *